Keuze aannemer Fazanthof Ten Boer bekend

Foto: Google Maps

Bewoners van dertig woningen aan de Fazanthof in Ten Boer hebben gekozen voor aannemer Geveke om hun nieuwe aardbevingsbestendige woningen te bouwen.

Drie aannemers presenteerden zaterdag 13 april in het Buurhoes in Ten Boer hun schetsontwerpen en plannen van aanpak. De plannen van de aannemers zijn vervolgens door de bewoners beoordeeld op de onderdelen bewonersbegeleiding, beeldkwaliteit/architectuur, functionaliteit en techniek. Bewoners hebben hun keuze kenbaar gemaakt door een stemformulier in te leveren in een gesloten stembus bij het versterkingspunt van NCG in Ten Boer. Naast de bewoners heeft ook een beoordelingscommissie van NCG en CVW de aannemers beoordeeld.

Dinsdagavond 23 april werd tijdens een bewonersavond de stembus geopend door een notaris, waarna de beoordelingen officieel werden geteld.

Nationaal Coördinator Groningen (NCG) en Centrum Veilig Wonen (CVW) gaan nu in gesprek met de winnende aannemer om te komen tot de ondertekening van een contract. Naar verwachting wordt dit contract binnen een paar weken getekend.

Vervolgens gaat Geveke aan de slag met het ontwerpen van de nieuwe woningen. Naar verwachting verhuizen de bewoners voor de kerst naar de tijdelijke huisvesting en start de sloop en nieuwbouw begin 2020.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen