Wijzigingen openingstijden van bruggen

Foto: De Redactie

De gemeente gaat per 1 mei de reguliere openingstijden van bruggen aanpassen. De bruggen zijn minder lang open voor scheepvaart gedurende de duur van de werkzaamheden rond de zuidelijke ringweg.

Door werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg, de tunnel onder het spoor aan de Paterswoldseweg en het project Groningen Spoorzone wordt een toename van verkeersdruk in en rond de spits verwacht, meldt de gemeente.

De ochtend- en avondspitstijden, waarin de bruggen niet worden bediend, worden opgerekt zodat het wegverkeer en het openbaar vervoer minder hinder zullen ondervinden van geopende bruggen.

Bedieningstijden

Dit houdt in dat per 1 mei de bruggen niet worden bediend tijdens de ochtend- en de avondspits. De bruggen worden op werkdagen, van maandag tot en met vrijdag, niet bediend van 7.30 uur tot 9.30 uur en van 15.30 uur tot 18.00 uur. In het weekend zijn de bedieningstijden van de bruggen van 09.00 tot 12.00 uur, van 13.00 tot 16.00 uur en van 17.30 uur tot 19.00 uur. Na 18.00 uur worden alleen de buitenste bruggen bediend, zodat schepen naar de Reitdiephaven, Oosterhaven en Zuiderhaven kunnen varen.

Door het beperken van de avondopeningen in de zomerperiode kunnen schepen ’s avonds niet meer door de hele stad varen. Recreanten worden dan tot de eerstvolgende jacht- of passantenhaven gebracht.

Ook heeft dit gevolgen voor Staande Mast Route door het Reitdiep. Dit is een vaarroute die geschikt is voor onder meer zeilboten. Vanaf Lauwersoog kun je via Groningen naar Delfzijl varen. Uit tellingen blijkt echter dat schepen daar ’s avonds maar weinig gebruik van maken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen