Gerenoveerd zwembad De Papiermolen heropent zaterdag 27 april

Archief De Redactie
Foto: © Henk Tammens

Bezoekers kunnen na een renovatie van anderhalf jaar vanaf zaterdag 27 april weer zwemmen in openluchtbad De Papiermolen.

Het bijna 65 jaar oude zwembad is in 1995 één keer gerenoveerd. De Papiermolen is een rijksmonument en is in de afgelopen anderhalf jaar in de oude staat hersteld.

De originele muurschildering is tevoorschijn gehaald en alle bodems en wanden van de diverse zwembaden zijn vervangen. Daarnaast wordt de Papiermolen nu duurzaam verwarmd via riothermie oftewel met warmte uit het riool en de douches verwarmd door middel van een zonneboiler op het dak. Afdekmatten voorkomen dat het water ’s nachts teveel afkoelt. Het water wordt gezuiverd met zoutelektrolyse.

Feestelijke heropening

De feestelijke heropening met als thema “waterparadijs” is op zaterdag 18 mei. Op het programma staan een stormbaan, een waterglijbaan, waterpret met bootjes, waterradjes, gieters, waterdiertjes, ballen en er zijn diverse clinics zoals onder andere meerminzwemmen en aquasporten.

De vanaf zaterdag weer geopende Papiermolen is van maandag tot en met vrijdag geopend van 7.00 tot 20.00 geopend en in het weekend van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden