Inspraak parkeerplannen Oosterparkwijk, Korrewegwijk en De Hoogte

Foto: CC BY-SA 3.0/ Wikipedia Commons/ Wutsje

Om de parkeerproblematiek in de Oosterparkwijk, de Korrewegwijk en De Hoogte aan te pakken heeft de gemeente betaald- en vergunningparkeren voorgesteld voor een aantal buurten in deze wijken.

De concept-parkeerplannen voor de gehele Oosterparkwijk, de Professorenbuurt Oost (Korrewegwijk) en de Selwerderwijk Zuid (De Hoogte) zijn voor inspraak vrijgegeven.

Deze parkeerplannen vormen een antwoord op de parkeerproblematiek in deze wijken, meldt de gemeente.

Parkeeroverlast
Bewoners en ondernemers in de Korrewegwijk, Oosterparkwijk en De Hoogte ervaren al geruime tijd parkeeroverlast. Uit onderzoek blijkt dat er sprake is van een hoge parkeerdruk waardoor veel bewoners hun auto nauwelijks op loopafstand van hun woning kunnen parkeren. De oorzaak ligt deels aan parkeerders van buiten de wijk en deels aan de beperkte parkeercapaciteit in de wijken.

Het draagvlak voor invoering van betaald- en vergunningparkeren verschilt sterk binnen de wijken, waardoor invoering in de Korrewegwijk en in De Hoogte niet voor de gehele wijk wordt voorgesteld.

Een meerderheid van de bewoners binnen de voorgestelde gebieden is voor het instellen van betaald- en vergunningparkeren. De maatregel zal een jaar na invoering geƫvalueerd worden.

De concept parkeerplannen liggen ter inzage bij het Gemeentelijk Informatiecentrum, Kreupelstraat 1 te Groningen.

Inspraak door belanghebbenden is mogelijk in de periode van 23 september tot en met 3 november.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden