Tijdelijke woningenlocatie voor Ten Boer

Foto: Gemeente Groningen

Aan de Boersterweg in Ten Boer – halverwege de weg richting Eemshavenweg – komt een locatie voor tijdelijke woningen. De woningen zijn bedoeld voor bewoners in Ten Boer die te maken krijgen met de versterkingsoperatie.

De verwachting is dat de aanleg rond de zomer van 2019 start, meldt de gemeente.

De bewoners zullen hier tijdelijk wonen gedurende sloop, nieuwbouw of herstel van hun woonwijk of woning. De Boersterweg is gekozen na een selectie met de inwoners van Ten Boer, vanwege de mogelijkheid deze locatie snel te ontwikkelen.

In totaal komen er 35 woningen, variërend van gezinswoningen, eenpersoons- tot levensbestendige woningen op de tijdelijke locatie. De planontwikkeling is klaar en op dit moment is de vergunning voor de aanleg van deze woningen in procedure.

Om de tijdelijke woningenlocatie voor fietsers en voetgangers te ontsluiten, komt er een veilig fietspad in de richting van de bebouwde kom van Ten Boer. Het gaat hier om een verhard schelpenpad, zachte verlichting met sensoren, alleen bestemd voor fietsers en wandelaars. Op dit moment vinden er met de direct aanwonenden gesprekken plaats over de route van dit fietspad.

De realisatie van de woningen gebeurt in opdracht van de Nationaal Coördinator. Het Centrum voor Veilig Wonen zorgt voor de aanleg en realisatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen