Gemeente kan door met plannen herinrichting A-Kerkhof

Impressie van het vernieuwde A-Kerkhof.
Foto: © Gemeente Groningen

De plannen om bij der Aa-kerk een aantrekkelijke verblijfsplek te maken kunnen doorgaan. De bezwaren tegen de kap van vijf bomen zijn ongegrond verklaard.

De Adviescommissie Bezwaarschriften hield op 6 december een hoorzitting naar aanleiding van een aantal bezwaren van onder andere de Bomenridders en de Vleermuizenwerkgroep. De commissie heeft geoordeeld dat de gemeente de juiste procedures heeft doorlopen. Wel is nog beroep tegen het besluit mogelijk.

De verwachting is dat de kap van de bomen eind februari, begin maart, zal starten, voordat het broedseizoen start. De herinrichting kan vervolgens beginnen in de loop van het voorjaar, meldt de gemeente. De herinrichting zal dan in de loop van het jaar klaar zijn.

De kap van vijf bomen is volgens de gemeente nodig om meer daglicht op de plek te krijgen. Ook komt er zo meer ruimte voor de resterende zes bomen. In de omgeving worden zes nieuwe bomen geplant als compensatie; drie in de A-straat en drie in de Brugstraat.

Reacties

article
774356
Gemeente kan door met plannen herinrichting A-Kerkhof
De plannen om bij der Aa-kerk een aantrekkelijke verblijfsplek te maken kunnen doorgaan. De bezwaren
https://groningen.nieuws.nl/gemeente/774356/gemeente-kan-door-met-plannen-herinrichting-a-kerkhof/
2019-02-01T12:45:09+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2019/01/31195616/Impressie-van-het-vernieuwde-Akerkhof%C2%A9-Gemeente-Groningen-1.jpg
Gemeente