Spoeddebat over Zuidelijke Ringweg

Foto: Archief De Redactie

Een interpellatiedebat over de Zuidelijke Ringweg staat vandaag onder meer op de agenda van de eerste raadsvergadering van de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Groningen na de installatie op 2 januari.

De vergadering begint met een optreden van stadsdichter Lilian Zielstra. Aan de vooravond van de Poëzieweek draagt zij enige gedichten voor. Het is één van de laatste optredens van de stadsdichter. Tijdens de Poëzieweek wordt haar opvolger bekendgemaakt.

Na het optreden van de stadsdichter volgt de installatie van Jasper Boter (VVD) als raadslid. Hij was afwezig bij de installatie van de gemeenteraad op 2 januari.

Interpellatiedebat Zuidelijke Ringweg

Het spoeddebat over de Zuidelijke Ringweg is aangevraagd door Kirsten de Wrede, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren en Wim Koks van de SP.

Commissie-Hertogh

Hun vragen gaan over de sloop van het viaduct bij de Esperantostraat en de sluiting van de op- en afrit bij de Kempkensberg voor het verkeer. “Het eerste is een onomkeerbare actie, het tweede zorgt ervoor dat jarenlang automobilisten die vanaf de Hereweg de ring op willen alternatieve routes moeten vinden”, aldus beide raadsleden. Zij willen eerst de uitkomsten van de commissie-Hertogh afwachten. Deze commissie is ingesteld na de problemen met de Aanpak Ring Zuid om de voortgang van dit grote project te bevorderen.

De raadsvergadering begint om 16.30 uur en is openbaar te volgen vanaf de publieke tribune of live via groningen.raadsinformatie.nl.

Reacties

article
773384
Spoeddebat over Zuidelijke Ringweg
Een interpellatiedebat over de Zuidelijke Ringweg staat vandaag onder meer op de agenda van de
https://groningen.nieuws.nl/gemeente/773384/spoeddebat-over-zuidelijke-ringweg/
2019-01-30T12:45:51+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2019/01/30105528/stadhuis-grote-markt-en-markt.jpg
Gemeente