Actualiteitendebat gemeenteraad Groningen over Shell-interview burgemeester

Foto: De Redactie

De gemeenteraad van Groningen houdt vandaag om 16.00 uur een zogeheten actualiteitendebat over het Shell-interview van burgemeester Peter den Oudsten.

Het actualiteitendebat is aangevraagd door de SP en Stadspartij voor Stad en Ommeland en heeft als onderwerp de uitspraken van burgemeester Peter den Oudsten in een interview met Shell.

De burgemeester zegt in het interview met Shell onder meer dat hij bij de versnelling van de energietransitie ook een hoofdrol voor Shell ziet. De burgemeester doet in het interview meer uitspraken over de rol van Shell.

De fracties van SP en Stadspartij voor Stad en Ommeland zeggen niet te spreken te zijn over de uitlatingen van de burgemeester. “De fracties zien voor de Shell slechts één rol in Groningen: betalen voor de aangerichte schade en versterkingsopgave”, schrijven SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk en Amrut Sijbolts, fractievoorzitter van Stadspartij Stad en Ommeland, in hun aanvraag voor het actualiteitendebat.

De fractievoorzitters stellen een aantal vragen over het interview waarop ze in het debat van woensdag antwoord willen van de burgemeester. Ze willen onder meer weten of de burgemeester spijt heeft van zijn uitlatingen.

Het actualiteitendebat op woensdag 23 januari begint om 16.00 uur en is live te volgen op groningen.raadsinformatie.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen