Dringende oproep aan Tweede Kamer over versterking en schadeafhandeling

Foto: Gemeente Groningen

Bestuurders van Groningse gemeenten en maatschappelijke organisaties roepen in een brief Tweede Kamerleden op om minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat woensdag 16 januari, tijdens het debat over het gaswinningdossier, te houden aan zijn toezeggingen en alle afspraken na te komen.

Geen vertrouwen meer

Veel Groningers geloven het rijksbeleid voor de gaswinningproblemen niet meer. Ondanks het besluit van Wiebes om de gaskraan op termijn dicht te draaien zijn ze verontwaardigd, ontgoocheld, cynisch, boos, teleurgesteld, pessimistisch, wantrouwend of murw.

‘Ruim zes jaar na de zware beving in Huizinge zijn nog weinig woningen versterkt en verloopt de schadeafhandeling trager dan ooit. De kans op een zware beving is daarbij nog steeds significant hoog. Het vertrouwen in de schadeafhandeling en versterking van woningen is er niet. We staan op een kantelpunt waarbij er in Groningen iets fundamenteel misgaat’, aldus de bestuurders.

Brief

Woensdag debatteert de Tweede Kamer met minister Wiebes over de versterking en schadeafhandeling. In de brief, die maandag 14 januari aan de Tweede Kamer is gestuurd, wordt uitgelegd waarom. De brief is hier te lezen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen