Koninklijke Erepenning voor Philatelisten Vereniging Groningen

Foto: Publiek Domein

De Philatelisten Vereniging Groningen ontving zaterdag 5 september de Koninklijke Erepenning van burgemeester den Oudsten.

De uitreiking vond plaats tijdens de opening van de jubileum-tentoonstelling ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de vereniging, meldt de gemeente.

De Philatelisten Vereniging Groningen is opgericht op 16 september 1915. De vereniging is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bloeiende vereniging met circa 450 leden.

Dankzij de bloei van de vereniging kon in oktober 1982 een eigen centrum in gebruik worden genomen aan de Emmastraat 5 te Groningen, compleet met een eigen winkel voor de leden.

De huidige leden komen maandelijks bij elkaar voor filatelistische activiteiten. Ook kunnen ze tweemaal per week, op woensdag en zaterdag, gebruik maken van het centrum aan de Emmastraat. In het onlangs uitgebreide centrum is het grootste gedeelte van de op één na grootste filatelistische bibliotheek van Nederland ondergebracht.

De Philatelisten Vereniging Groningen is een unieke vereniging met deze voorzieningen en een 6x per jaar verschijnend verenigingsblad “Grunopost”.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden