Start aanleg Helperpark

Impressie Helperpark.
Foto: Gemeente Groningen

Midden in het Europapark, langs de westelijke oever van het Winschoterdiep, wordt komend jaar het Helperpark aangelegd. Het krijgt de uitstraling van een groene omgeving die het nieuwe sportcentrum aan de zuidzijde verbindt met woonwijk De Linie.

Wethouder Roeland van der Schaaf gaf woensdaqg het startschot door het bouwbord ter plaatse te onthullen.

In het Helperpark komen naast veel groene onderdelen als bomen, heesters en gras ook speelplekken, zitbanken en andere zitjes en een kronkelend voet- en fietspad.

Met de aanleg wordt begonnen rond het nieuwe Sportcentrum Europapark. Aansluitend wordt het park het komend jaar in noordelijke richting verder ingericht. Daarbij wordt in de planning rekening gehouden met de aanpalende (woning-) bouwactiviteiten.

Europapark

Het Europapark heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een aantrekkelijk werk- en woongebied. Het begon allemaal een jaar of twintig geleden met de ontwikkeling van de Mediacentrale, en de nieuwbouw voor Menzis. Woonwijk De Linie werd ontwikkeld en al snel volgde vanaf 2003 de bouw van het Euroborg-complex met daarin het nieuwe voetbalstadion van FC Groningen en een bioscoop, supermarkt, diverse horeca en onderdelen van het Noorderpoort college. Ook kwamen het Alfa-college, diverse wooncomplexen, een kantoorgebouw voor de gemeente op Europapark en is Station Europapark aangelegd.

Verschillende woongebouwen zijn ondertussen ook in aanbouw. Op dit moment wordt onderzocht hoe het resterende deel van het Europapark, waaronder de nog niet bebouwde locaties naast het station en de P2-locatie, in de toekomst ingevuld kan worden.

Naar verwachting zal de aanleg van het Helperpark eind 2019 klaar zijn.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden