Gratis gebruik bakfiets voor wegbrengen grofvuil

Foto: Erik Brand

De gemeente Groningen biedt vanaf nu inwoners de mogelijkheid gratis een bakfiets te gebruiken voor het wegbrengen van grofvuil. De bakfietsen zijn een extra service om de stad schoon te houden en zwerfvuil tegen te gaan.

Grofvuil

Bewoners kunnen grofvuil vier keer per jaar gratis afleveren bij de twee afvalbrengstations in de stad. Het grofvuil kan ook tegen betaling opgehaald worden door de gemeente, Stichting Werkpro of Voordelig Vervoerd.

Mensen zonder auto of rijbewijs kunnen nu met deze gratis leen-bakfiets grofvuil naar het afvalbrengstation brengen zonder bijkomende kosten.

Stadswerkplaats

Inwoners kunnen vanaf nu een bakfiets reserveren bij de Stadswerkplaats aan het A-kerkhof. Bij de Stadswerkplaats krijgen zij een verklaring “gebruik bakfiets grofvuil” mee. Deze verklaring kunnen zij laten ondertekenen op het afvalbrengstation en bij terugkomst weer afgeven aan de Stadswerkplaats.

De kosten voor de huur van de bakfietsen worden dan doorberekend aan de gemeente. Eind dit jaar komen naast de reguliere bakfietsen ook twee elektrische bakfietsen beschikbaar voor het wegbrengen van grofvuil.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen