Week van de Veiligheid van start

Foto: Archief De Redactie

Vanaf vandaag, maandag 8 oktober vindt de landelijke ‘Week van de Veiligheid’ plaats tot en met zondag 14 oktober. Ook in Groningen worden in dit kader activiteiten georganiseerd.

De activiteiten zijn voor inwoners en ondernemers, met als doel beter voorbereid te zijn op diverse vormen van criminaliteit en geweld. Juist de donkere wintermaanden zijn het aangewezen moment om aandacht voor veiligheid te vragen aangezien in deze maanden de criminaliteit en het overvalgeweld stijgt.

Gemeente, politie, brandweer, Servicepunt Detailhandel en GGD Groningen/Sense zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het programma in de stad.

Activiteiten

Er is onder meer een training winkeldiefstalpreventie voor ondernemers, een hennepcontainer waarin politie en Enexis laten zien wat de gevaren van een hennepkwekerij zijn voor omwonenden, een belevingscontainer van de brandweer waarin men kan nagaan of de eigen woning wel brandveilig is, een inbraakpreventietruck van de politie en een voorlichtingsbijeenkomst over ‘babbeltrucs’.

Ook GGD Groningen / Sense (‘veilige seks’) en Jimmy’s (‘LHBT veilig in Groningen’) geven op hun eigen manier invulling aan het thema ‘Veiligheid’.

Het complete programma van activiteiten: gemeente.groningen.nl/week-van-de-veiligheid

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden