Laptop voor minimakinderen in voortgezet onderwijs

Foto: Publiek Domein

Kinderen uit minimagezinnen die naar de middelbare school gaan, kunnen een vergoeding aanvragen van maximaal 350 euro voor een laptop.

Deze ‘laptopregeling’ gaat dit schooljaar (2015/2016) in, meldt de gemeente. Een eigen laptop vergroot de kansen van kinderen binnen het onderwijs en later op de arbeidsmarkt.

Goed gereedschap
Wethouder Sociale Zaken Mattias Gijsbertsen: “Kinderen die thuis geen computer hebben kunnen achterstanden oplopen in het onderwijs. In deze tijd kun je eigenlijk alleen nog maar goed je huiswerk maken als je een computer hebt. Ik vind het belangrijk dat kinderen uit gezinnen met een minimum inkomen ook een goede opleiding krijgen. Met goed gereedschap als een eigen laptop vergroot je je toekomstkansen, zowel binnen het onderwijs als later op de arbeidsmarkt.”

De laptopregeling is bedoeld voor inwoners van de stad Groningen met een minimum inkomen tot maximaal 110% van de bijstandsnorm die kinderen hebben op het VMBO, HAVO of VWO. Via deze regeling kunnen zij een laptop aanschaffen ter waarde van 350 euro voor hun schoolgaande kinderen.

Hoe werkt de regeling?
Alle ouders van wie bij de gemeente bekend is dat ze kinderen hebben op het voortgezet onderwijs en naar verwachting van een inkomen van ten hoogste 110 procent van de bijstandsnorm moeten rondkomen, krijgen een brief met uitleg over de regeling en een aanvraagformulier. De aanvrager ontvangt vervolgens een beschikking, zodra de aanvraag is toegekend. Hiermee kan een laptop worden aangeschaft in een winkel naar keuze, waarna de winkelier de betaling met de gemeente regelt.

Alle instellingen voor voortgezet onderwijs ontvangen informatie, zodat ook zij hun leerlingen kunnen attenderen op de regeling. In de Gezinsbode komt een advertentie en vanaf 1 september staan informatie en een aanvraagformulier op groningen.nl/inkomen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden