Hostcity Groningen is klaar voor de Nationale Sportweek

Foto: Nationale Sportweek/Gemeente Groningen

Groningen staat van zaterdag 15 tot en met zaterdag 29 september twee weken lang in het teken van sport en bewegen. De Stad is samen met nog vier andere steden hostcity tijdens de Nationale Sportweek 2018. Het is de vijftiende keer dat de Nationale Sportweek wordt georganiseerd en vanwege het jubileum is deze editie extra lang.

Sportclubs en vele andere organisaties openen hun deuren binnen de gemeente Groningen. Een perfecte kans om gemakkelijk nieuwe sporten uit te proberen en samen sportplezier te beleven.

De Nationale Sportweek is onderdeel van de Europese week van de Sport en wordt gefinancierd vanuit het Erasmus Plus programma. Samen kunnen we Europa inspireren om meer te bewegen. Let’s #BeActive!

Events in Groningen

De Nationale Sportweek in Groningen heeft een prachtige line-up. Dit zijn onder andere de spectaculaire opening tijdens ReitdiepPOP op zaterdag 15 september, Picknick en Parcours in De Hunze, een Bewegende Stad Festival in de openbare ruimte, de Sportrecreade Ten Boer, een sportinspiratiebijeenkomst in het FC Groningen Stadion, beweegfestivals in Kardinge, De Wijert en Beijum en als Grande Finale in Groningen de Sportieve Opening van het Schooljaar op vrijdag 28 september samen met NOC*NSF.

Sportpromotors

Groningen heeft als hostcity van de Nationale Sportweek diverse bekende sporters en coaches bereid gevonden een rol te spelen als sportpromotor. Dit zijn Habib Kazemi, Arjan Taaij, Mimoun Mahi, Jorinde van Klinken, Arvin Slagter en Willemijn Bos. Mensen met grote verdiensten voor de sport, nationaal, internationaal en in Groningen.

Voor meer informatie en het programma: www.nationalesportweek.nl/sportkalender

Reacties

article
704700
Hostcity Groningen is klaar voor de Nationale Sportweek
Groningen staat van zaterdag 15 tot en met zaterdag 29 september twee weken lang in
https://groningen.nieuws.nl/gemeente/704700/hostcity-groningen-is-klaar-nationale-sportweek/
2018-09-13T10:45:53+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2018/09/12152434/standaardfotoNSW-Nationale-Sportweek.jpg
Gemeente