Doe mee met de Landelijke Fietstelweek

Foto: Gemeente Groningen

Op maandag 14 september start Nederlands grootste fietsonderzoek ooit. Tijdens de landelijke Fietstelweek worden een week lang de fietsbewegingen van Nederland in kaart gebracht. Iedereen kan meehelpen door een app te downloaden en gewoon op de fiets te stappen.

Zowel de Gemeente Groningen als de provincie Groningen doen mee aan het onderzoek.  Ook de provincie Drenthe en de gemeente Assen nemen deel, meldt de gemeente.

De Fietstelweek
Tijdens de Fietstelweek wordt onderzocht hoe we van A naar B rijden, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zijn. Nederland is bij uitstek een fietsland, maar over het gebruik van auto en OV is veel meer bekend. Naar de meer dan 14 miljoen fietsers is veel minder onderzoek gedaan.

De Gemeente Groningen en de Provincie Groningen willen met de uitkomsten het fietsnetwerk verbeteren.

Meedoen
Fietsende inwoners van de provincie Groningen kunnen meehelpen aan het onderzoek door de App de Fiets!-app te downloaden op hun telefoon via de Apple of Google store. De app houdt bij hoeveel iemand fietst en welke route hij volgt. Deelnemers kunnen een fiets winnen.

Fietsbeleid
De Gemeente Groningen en de provincie Groningen vinden het belangrijk om fietsen in de provincie te stimuleren. Fietsen is gezond en goed voor klimaat en milieu. Tussen de stad Groningen en grotere plaatsen op ongeveer 15 kilometer afstand van de stad legt de provincie bijvoorbeeld Fietsroutes Plus aan. Dat zijn fietspaden die comfortabeler en breder zijn dan gewone fietspaden. Er liggen al Fietsroutes Plus tussen Groningen en Zuidhorn en Groningen en Bedum. Er komen in ieder geval nog Fietsroutes Plus naar Winsum,Ten Boer, Leek en Haren.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de Fietstelweek op www.fietstelweek.nl of volg Fietstelweek op Facebook of Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden