Voorzieningengebouw bij Ruskenveenseplas

Foto: Google Maps

Binnenkort wordt een voorzieningengebouw met toiletgelegenheid gecreëerd aan de Ruskenveenseplas in Hoogkerk.

Een langgekoesterde wens van enkele buurtbewoners gaat hier mee binnenkort in vervulling. Het college van B&W ondersteunt het wijkinitiatief om deze voorziening te realiseren. Op zomerse dagen wordt de Ruskenveenseplas daarmee een nog aantrekkelijker plek om te recreëren, meldt de gemeente.

algemeen-nieuws-2015-08-resolveuid-5051139a-2699-4711-a2dd-b3d02decbbf1

Exploitatie
De wijkbewoners organiseren zelf de bouw en de exploitatie van het gebouw via een daartoe op te richten stichting, meldt de gemeente. Volgens initiatiefneemster Rixt Elzinga, is daarvoor genoeg animo: “Lokale ondernemers en ook individuele buurtbewoners geven nu al aan dat ze graag hun steentje bijdragen. En we werken nauw samen met de Wijkvereniging Hoogkerk.”

De gemeente stelt een investeringsbijdrage en de beoogde plek beschikbaar aan de stichting als de plannen helemaal rond zijn.

Crowdfunding
De initiatiefnemers starten een crowdfundingsactie om geld in te zamelen waarmee het gewenste ontwerp kan worden uitgevoerd om het wijkgebouw nog meer van Hoogkerk zelf en van bezoekers van de Ruskenveenseplas te laten zijn.

Wijkwethouder Paul de Rook is enthousiast over het plan: “Dit is een prachtig voorbeeld van een initiatief uit de wijk zelf, dat door een goede organisatie en bijzondere samenwerking nu tot bloei kan komen”.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen