Sloop voormalig PostNL-pand is begonnen

Foto: Gemeente Groningen

De sloop van het voormalige PostNL-pand aan de Achterweg is begin juni begonnen. Het pand aan de zuidkant van het Hoofdstation maakt plaats voor onder andere de busonderdoorgang van het nieuwe station. De sloop duurt nog tot het voorjaar van 2019.

Bussen kunnen straks via de busonderdoorgang het nieuwe busstation aan de achterzijde van het station bereiken. Bovenop de busonderdoorgang komt een soort deksel met een groen parkje. De gemeente heeft samen met bewoners plannen gemaakt voor het parkje dat boven de onderdoorgang wordt aangelegd.

De sloop van het gebouw begint met het strippen van de binnenkant en asbestsanering. Hierna wordt het gebouw stukje bij beetje afgebroken volgens de zogenoemde Japanse methode. Het pand wordt dan van boven naar beneden gesloopt met behulp van kleinere kranen.

Voor de veiligheid van passanten en de omgeving is een schutting rondom het voormalige PostNL-pand geplaatst. Deze schutting wordt binnenkort versierd door een aantal kunstenaars.

The Big Building

Sinds de zomer van 2015 werd het voormalig PostNL-gebouw gebruikt als verzamelplek voor start-ups. Tot eind mei werkten zo’n 70 beginnende bedrijfjes op de plek beter bekend als The Big Building. Er wordt nog gezocht naar een geschikt alternatief onderkomen.

Meer informatie: groningenspoorzone.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen