Inloopbijeenkomst over Ring West en Reitdiepzone

Foto: Gemeente Groningen

Een inloopbijeenkomst over de plannen voor de Ring West en de Reitdiepzone vindt vandaag, maandag 9 juli plaats in de Stadskerk.

Het noordelijk deel van Ring West is het enige deel nog met stoplichten na voltooiing van de ombouw van Ring Zuid. De oostelijke en noordelijke ringweg hebben nu al geen verkeerslichten meer. Met de verwachte groei van het verkeer neemt de noodzaak toe volgens de gemeente om ook de westelijke ringweg aan te pakken.

Keuzemogelijkheden

Voor de aanpak van de Ring West zijn verschillende ‘bouwstenen’ in beeld gebracht door de provincie en gemeente. Deze laten de diverse keuzemogelijkheden in het ontwerp zien.

Bewoners en belangstellenden kunnen tijdens de inloopbijeenkomst laten weten wat ze van de mogelijkheden vinden en hoe de Ring West het beste kan worden aangelegd. Ook over welke dilemma’s en kansen dit voor omliggende wijken meebrengt gaan vertegenwoordigers van gemeente en provincie graag in gesprek. Er wordt daarbij gekeken naar alle ontwikkelingen in het hele gebied tussen de wijk Vinkhuizen en het Reitdiep.

De tijd is van 19.30 uur tot 21.30 uur

Locatie

Stadskerk, Friesestraatweg 221 in Groningen

Voor meer achtergrondinformatie en de rapportage over de voorverkenning: gemeente.groningen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen