Uittips voor zaterdag 31 maart

Foto: Jan Buurma

Ook vandaag zijn het Taartrovers Film Festival, het Lammetjesfeest op de Onlanderij te bezoeken. Zaterdagavond kan genoten worden van de gitaarvirtuozen G3 in de Oosterpoort of meezingen met de hits van Queen tijdens het theaterconcert van Leo Blokhuis en Roel van Velzen in MartiniPlaza

Taartrovers Film Festival: een ode aan het kinderboek

Het Taartrovers Film Festival, voorheen het Fantastische Kinderfilm Festival vindt plaats tot en met tweede Paasdag, maandag 2 april in het Groninger Forum in Groningen. Het is een festival barstensvol films, workshops en installaties voor kinderen tussen de 2 en 9 jaar.

Het thema dit jaar is “Lettersoep & Prentenkoek”: een ode aan het kinderboek.

Voor én na de film kunnen de bioscoopbezoekertjes op vertoon van hun filmkaartje vrij spelen in de ‘Speeltuin van de verbeelding’. Er zijn film-studiootjes met een landschap van pop-up boeken om animatiefilms te maken en ook is er een speurtocht om geuren uit beroemde kinderboeken op te snuiven. In de drukkerij kunnen kinderen met verschillende druktechnieken zelf een fantastisch boek maken.

Voor meer informatie: www.groningerforum.nl

Lammetjesfeest op de Onlanderij

Opnieuw organiseert Natuurmonumenten het lammetjesfeest op De Onlanderij in Eelderwolde. Lammetjes, paaseieren, kuikens, vogelgekwetter en er zijn lekkere versnaperingen. Al deze ingrediënten zorgen voor een echt voorjaarsfeest.

De entree voor leden is gratis, niet leden betalen 1 euro entree.

Het Lammetjesfeest is te bezoeken tot en met maandag 2 april. Op eerste en tweede paasdag zijn er extra activiteiten voor jong en oud, zoals als eieren zoeken, vogelnesten bouwen en vogels spotten. Ook zijn boswachters aanwezig die alles gevraagd kunnen worden over de natuur.

Locatie: De Onlanderij, de Madijk 1 in Eelderwolde.

G3 in De Oosterpoort

Gitaarvirtuoos Joe Satriani komt met grootheden John Petrucci en Uli Jon Roth naar de Oosterpoort vanavond in Groningen. De drie snarenkunstenaars spelen in de Grote Zaal hun indrukwekkende gitaarsolo’s. Satriani, geïnspireerd door onder andere Jimi Hendrix wordt gezien als een van dé gitaarvirtuozen van eind vorige en begin deze eeuw. Hij speelde met onder andere Mick Jagger en Deep Purple, verkocht ruim tien miljoen platen en werd maar liefst vijftien keer genomineerd voor een Grammy Award.

John Petrucci is vooral bekend als gitarist van de metalband Dream Theater. John Roth wordt gezien als één van de grootste gitaristen aller tijden. Hij maakte naam als lid van de Duitse band Scorpions.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Leo Blokhuis en Roel van Velzen met theaterconcert over popgroep ‘Queen’ in MartiniPlaza

Leo Blokhuis en Roel van Velzen staan met het theaterconcert over de popgroep Queen in de MartiniPlaza zaterdagavond. De klassieker ‘Bohemian Rhapsody’, loopt als rode draad door de voorstelling heen.

Leo Blokhuis (1961) maakte de opkomst van Queen ‘live’ mee, terwijl Roel van Velzen (1978) de groep pas na het overlijden van Freddie Mercury echt ontdekte. ‘Killer Queen’, ‘Somebody To Love’, ‘Love Of My Life’, ‘We Are The Champions’, ‘We Will Rock You’, ‘Bicycle Race’ en vele andere hits kunnen uit volle borst meegezongen worden, meldt Martiniplaza.nl.

De aanvang is om 20.00 uur.

Voor meer informatie: martiniplaza.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen