Stadjers mening gevraagd over Noorderplantsoen

Foto: CC BY-SA 3.0/ Commons Wikipedia/ Wutsje

Met onder meer een enquête bij het Stadspanel wordt de meningen in de Stad gevraagd over het Noorderplantsoen.

De vragen zijn onder meer: “Wat vinden Stadjers van het Noorderplantsoen? Wat is er goed aan het park? Wat gaat slecht? Wat moet anders?”

Veel Stadjers vinden de weg naar het Noorderplantsoen onder andere om te recreëren, te sporten of de hond uit te laten. Vooral op zonnige dagen is het druk met Stadjers die picknicken, feestjes vieren en barbecueën. Ook zijn er de omwonenden die soms overlast ervaren.

Het park is van monumentale waarde met archeologische sporen en een historisch ontwerp in Engelse landschapsstijl, meldt de gemeente. Het Noorderplantsoen heeft daarnaast een hoge natuurwaarde en is het een groen kroonjuweel van de stad.

Enquête
De raad wil de mening van de Stadjers over het Noorderplantsoen weten. Via het Stadspanel bijvoorbeeld, waarbij de leden online een enquête over het plantsoen konden invullen. Meer dan 3.500 mensen hebben dat gedaan. Ook staat er één dag op het festival Noorderzon een wall in het park, waarop Stadjers hun positieve en negatieve gedachten over het Noorderplantsoen kwijt kunnen. Stadjers kunnen bij deze wall met raadsleden in gesprek.

Noorderzon
De resultaten van de enquête worden op Noorderzon tijdens een afsluitende bijeenkomst op zaterdag 29 augustus bekend gemaakt. Stadjers kunnen dan onder leiding van burgemeester Peter den Oudsten met elkaar in debat over het plantsoen. De initiatiefnemers Benni Leemhuis (GroenLinks), Carlo Schimmel (D66) en Amrut Sijbolts (Stadspartij)vertellen: “Het doel is een beter begrip voor de verschillende wensen en belangen. Plus een begin van een antwoord op de vraag hoe die belangen bij elkaar kunnen worden gebracht.”

De resultaten worden bekend gemaakt tijdens een debat over het Noorderplantsoen op het festival Noorderzon. De uitkomst van het debat komt in de gemeenteraad aan de orde.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden