Energieloket voor inwoners provincie Groningen

Foto: Publiek Domein

Donderdag 2 juli openden Groninger gemeenten een nieuw digitaal Energieloket voor particulieren met telefonische helpdesk.

De website www.energieloket-groningen.nl is het startpunt voor particuliere woningeigenaren met vragen over energiebesparing en -opwekking.

Wat biedt het Energieloket?
Op deze website kunnen zij een energiecheck doen en de zonatlas invullen en informatie vinden over het energielabel, het isoleren van muren en daken en vloeren, zonnepanelen, HR++ glas, zonneboilers, duurzame verwarming en over subsidies en financiering en bedrijven in de regio.

Waarom een Energieloket?
Inwoners geven gemiddeld één maandsalaris per jaar uit aan energie. Eén op de vijf huishoudens maakt zich zorgen over de energierekening, meldt de gemeente.

Veel woningeigenaren willen wel energiebesparende maatregelen nemen, maar weten vaak niet hoe en waar te beginnen. Het Energieloket helpt met onafhankelijk advies over mogelijkheden, subsidies en financiering.

De Groninger gemeenten, Natuur en Milieufederatie Groningen, Bouwend Nederland, UNETO-VNI, KUUB, architectenbureau KAW, bedrijvenvereniging SLIM wonen met energie en provincie Groningen hebben samen Energieloket Groningen ontwikkeld.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden