Opening Diamantpark Vinkhuizen

Diamantpark Vinkhuizen.
Diamantpark Vinkhuizen.
Foto: Gemeente Groningen

Het vernieuwde sportieve ‘Diamantpark’ in Vinkhuizen wordt vandaag feestelijk geopend door wethouder Paul de Rook. Verschillende clubs en gebruikers demonstreren tijdens de opening de toestellen.

De skatebaan in het Diamantpark was aan vervanging toe. Dit was volgens de gemeente de gelegenheid om samen met buurtbewoners, verenigingen en ondernemers uit Vinkhuizen aan een vernieuwde sportplek te werken. Bewoners hebben in meerdere rondes inbreng kunnen geven.

Vanuit de omgeving zijn ideeën opgehaald, die door ontwerper Lior Steinberg verwerkt zijn in een ontwerp met drie cirkels die verschillende functies bevatten.

Vernieuwde sportplek

De vernieuwde sportplek heeft nieuwe buitenfitness-attributen, obstakels voor freerunners, een kooi voor pannavoetbal en een calisthenics-toestel geplaatst.

Ook heeft het basketbalveld een opknapbeurt gekregen en het groen is aangepakt. Daardoor is het zicht verbeterd en is er meer verbinding ontstaan tussen de verschillende sportgedeeltes.

De Bewegende Stad

De gemeente financiert deze vernieuwing vanuit het programma ‘De Bewegende Stad’, een onderdeel van het meerjarenprogramma Sport en Bewegen 2016-2020. Ook winkeliersvereniging Vinkhuizen en studentenvereniging Albertus Magnus hebben bijgedragen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen