Super Sinterklaasshow in de Stadsschouwburg

Foto: Gemeente Groningen

Sinterklaas komt zondag 26 november voor de Super Sinterklaasshow naar de Stadsschouwburg en alle kinderen van ouders met een Stadjerspas zijn van harte welkom om deze show bij te wonen.

De Super Sinterklaasshow met als thema “Het Knalfeest” is een interactieve show met theater, muziek en een cadeau voor ieder aanwezig kind. Behalve Sinterklaas zijn ook MachoPiet, CreaPiet en SnoepjesPiet, LangeLengtePiet, dans-, zang- en zaalPieten aanwezig.

Drie voorstellingen

Er zijn drie voorstellingen van “het Knalfeest”: om 10.00 uur, 13.30 uur en 17.00 uur. In totaal kunnen 1500 kinderen met ouders de voorstellingen bezoeken.

Kaarten voor deze voorstelling zijn twee euro per stuk en te koop met een Stadjerspas bij het gemeentelijke Informatiecentrum aan de Kreupelstraat 1 en op geselecteerde data bij enkele WIJ-locaties in de stad. Zie www.stadjerspas.nl voor meer informatie.

Rondom deze Sinterklaasshow vraagt de gemeente aandacht voor armoede in de stad. In Groningen leeft 1 op de 5 kinderen onder de armoedegrens. Dat betekent dat er bijvoorbeeld geen geld is voor sinterklaascadeautjes of het bezoeken van het theater.

Om deze Sinterklaasvoorstelling met cadeautjes voor kinderen van Stadjerspashouders mogelijk te maken speelt de theatergroep zonder dat ze er voor wordt betaald.

Crowdfunding

Ook helpen veel vrijwilligers en is er een crowdfundingactie opgezet waarbij bedrijven en inwoners van Groningen gevraagd wordt om een kind voor tien euro te sponsoren.

Er is een bedrag nodig van 15.000 euro en er kan nog gedoneerd worden via www.stadjerspasactie.nl. Met deze actie wil de gemeente bijdragen dat ook kinderen uit gezinnen met een laag inkomen deze winter iets extra’s krijgen rondom het Sinterklaasfeest.

“Het Knalfeest” is een theatervoorstelling van Pilot Production.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen