Gemeente Groningen trapt Klimaatstraatfeest feestelijk af

Foto: © Henk Tammens

De gemeente Groningen looft een prijs van 1.000 euro uit aan de Groningse straat die tijdens het landelijke Klimaatfeest het meeste energie bespaart.

De energiebesparingswedstrijd werd vrijdagmiddag geopend door wethouder Gijsbertsen door het speciale gemeentebord in ontvangst te nemen.

Het Klimaatstraatfeest vindt plaats gedurende het stookseizoen, van oktober tot en met eind maart.

Huishoudens besparen, samen met hun buren, zoveel mogelijk energie. De straat, die de meeste punten heeft verzameld door energiebesparende acties uit te voeren, wint de titel ‘Beste Klimaatstraat van Nederland’ en een straatprijs.

Extra straatprijs voor Groningen

Gemeente Groningen is deze editie partner van het Klimaatstraatfeest, daarom starten inwoners de energiebesparingswedstrijd met een voorsprong van 500 punten.

Om de Groningse deelnemers extra te steunen looft wethouder Gijsbertsen een extra prijs uit van 1000 euro voor de Groningse straat die het meest bespaart. Daarmee kan de straat samen een energiemaatregel aankopen of een straatfeest organiseren.

Aanmelden voor deze wedstrijd kan nog tot eind februari via www.klimaatstraatfeest.nl.

Groningen aardgasloos 2035

Deze jubileumeditie van het Klimaatstraatfeest staat in het teken van aardgasvrij wonen. In Groningen is de wens om van het aardgas af te gaan sterk aanwezig. Gemeente Groningen wil in 2035 van het aardgas af zijn.

In de wijken Paddepoel en Noorderplantsoenbuurt spreken bewoners al met de gemeente over de mogelijkheden om zonder aardgas te wonen. De gemeente hoopt voor alle wijken in Groningen energieplannen te maken samen met de bewoners.

Over het HIER Klimaatstraatfeest

Het HIER Klimaatstraatfeest is al tien jaar lang de grootste en gezelligste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Deelnemers verdienen klimaatpunten door met zoveel mogelijk mensen energie te besparen tijdens het stookseizoen; van 10 oktober 2017 tot en met 31 maart 2018.

Het team dat in Nederland de meeste punten heeft verzameld door energiebesparende acties uit te voeren wint prijzen met een waarde tot wel 5.000 euro. Kijk voor aanmelden en meer informatie op www.klimaatstraatfeest.nl.

Het HIER Klimaatstraatfeest is een initiatief van Stichting HIER klimaatbureau en Buurkracht. Daarnaast werkt het Klimaatstraatfeest samen met verschillende Nederlandse gemeenten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen