(Weg)werkzaamheden en verkeershinder tijdens herfstvakantie

Foto: Gemeente Groningen

Op verschillende plaatsen in en rond Groningen zijn (weg)werkzaamheden tijdens de herfstvakantie van 20 tot 30 oktober met verkeershinder tot gevolg.

De werkzaamheden zijn in de herfstvakantie, omdat er dan minder verkeer is op de weg. Hieronder een overzicht:

Oprit Hereweg richting Julianaplein: 20 – 25 oktober

De oprit vanaf de Hereweg naar de zuidelijke ringweg is dicht van vrijdagavond 20 tot woensdagochtend 25 oktober. Waterbedrijf Groningen legt hier een nieuwe waterleiding aan.

Het autoverkeer wordt omgeleid. Fietsers vanuit de binnenstad richting Helpman moeten een klein stukje over de rijbaan. Hier staan verkeersregelaars bij.

Friesestraatweg (N355): 20 – 30 oktober

De provinciale weg N355 (Friesestraatweg), de weg van Zuidhorn naar Groningen, is van vrijdag 20 oktober 19.00 uur tot maandag 30 oktober 06.00 uur gestremd door wegwerkzaamheden en vervanging van 2 buizen voor de afwatering.

Het afgesloten traject is tussen de verkeerslichten bij Aduard en het tankstation bij Slaperstil. Fietsers kunnen er wel langs. Het verkeer wordt met borden omgeleid.

Parkweg: 23 – 26 oktober

De Parkweg is tussen maandag 23 oktober en donderdag 26 oktober volledig gestremd voor verkeer. De gemeente voert afrondende werkzaamheden uit aan de Parkweg. Eerder, in juni van dit jaar, werd de riolering van de Parkweg aangepakt.

Fietsrotonde Wilhelminakade/Prinsesseweg: 23 – 27 oktober

Maandag 23 oktober begint de aanleg van de fietsrotonde bij de kruising Wilhelminakade/Prinsesseweg. De werkzaamheden duren tot vrijdag 27 oktober. Het kruispunt is in deze periode gestremd voor alle verkeer. Omleidingsroutes worden aangegeven met borden.

Gedeelte Hereweg: 27 – 30 oktober

Tussen vrijdagavond 27 oktober 19.00 uur en zondagmiddag 29 oktober 16.00 uur is door werkzaamheden het gedeelte van de Hereweg tussen de inrit van Terra MBO en de kruising met de Helperoost- en Helperwestsingel afgesloten voor autoverkeer. Omleidingsroutes worden met borden aangegeven. De weg is toegankelijk voor fietsers en voetgangers.

Voor meer informatie: groningenbereikbaar.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden