Open Dagen Kinderwerktuinen

Foto: Publiek Domein

Op woensdag 17 en donderdag 18 juni houden de kinderwerktuinen van Natuur en Duurzaamheideducatie (NDE) van de gemeente Groningen Open Dagen.

Kinderen, ouders en andere bezoekers kunnen leuke activiteiten doen of gewoon genieten van verrassende stukjes stadsnatuur.

Duizenden leerlingen in de stad Groningen bezoeken de kinderwerktuinen van NDE voor lessen rond natuur en duurzaamheid. Leerlingen uit groep 6 hebben een eigen tuintje, waarin ze allerlei groenten verbouwen.

Elke tuin heeft zijn eigen programma:

 • Kinderwerktuin Westpark (Tarralaan 2)
  Woensdag 17 juni van 16.00 uur tot 20.00 uur met een speelse rebus-puzzelspeurtocht, slootvissen met een schepnet, brood bakken, je tuintje laten zien. De bijenstal met imker is open!
 • Kinderwerktuin Beijum (Beijumerweg t.o. 19)
  Woensdag 17 juni van 15.00 uur tot 18.30 uur met een speurtocht over de tuin, dwalen door plantenlabyrint en insecten bekijken, geurzakjes maken met lavendel, kruidenthee en houten knutselwerk maken en om 17.30 uur soep van de tuin.
 • Kinderwerktuin Paddepoel (Coronastraat 1)
  Donderdag 18 juni van 14.30 uur tot 20.00 uur met spelen bij de waterpomp, zandbak en schommel, kruidenboter maken en stokbrood bakken bij kampvuur, de zoek-het-op-en-win-een-prijs-prijsvraag (vanaf groep 4) en zelf vuur maken met natuurlijke materialen (begeleide activiteit).
 • Kinderwerktuin Helpman (Helperpad 1)
  Donderdag 18 juni van 15.00 uur tot 20.00 uur met slootvissen met een schepnet, spannende speurtocht, diverse spelletjes, voorlezen, kruidenboter maken met zelf geknipte kruiden en je tuintje laten zien!

‘De tuintjes’
De kinderwerktuinen zijn een onderdeel van de afdeling Natuur en Duurzaamheideducatie van de gemeente Groningen. NDE geeft lessen op vier kinderwerktuinen en biedt daarnaast een uitleen van lesmaterialen, excursies en inspiratiebijeenkomsten voor leerkrachten.

Bron: Gemeente Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden