Start werkzaamheden Lijzijde – Stadsweg in Lewenborg

Foto: De Redactie

Vandaag, donderdag 19 oktober 2017 vindt de starthandeling voor de werkzaamheden aan het fietspad Lijzijde – Stadsweg in de wijk Lewenborg plaats.

Het doel van de werkzaamheden is om de verkeersveiligheid van de fietser te vergroten en de doorstroming te verbeteren.

Verbetering fietsverbinding Groningen – Ten Boer

Fietsers krijgen bij twee fietsoversteken, over de Lijzijde bij Winkelcentrum Lewenborg en de Loefzijde voorrang ten opzichte van het overige verkeer. Het fietspad zal bij de oversteek worden verhoogd. Waar andere fietspaden op de fietsroute aansluiten zullen ter extra verduidelijking wat betreft de voorrang haaientanden worden aangebracht. Het kruispunt Lichtboei/Vaargeul krijgt ook een nieuwe inrichting.

De gemeente heeft samen met de bewonersorganisatie, omwonenden, de Fietsersbond gekeken naar verbeteringen waardoor het fietspad veiliger en comfortabeler wordt. Ook is het OV-bureau met het ontwerp van de oversteek akkoord gegaan.

De werkzaamheden zijn onderdeel van de Fietsstrategie. De verbeterde verbinding met Ten Boer is een zogeheten ‘Slimme Fietsroute’.

Wethouder Paul de Rook verricht om 15.30 uur de starthandeling voor de werkzaamheden aan het fietspad Lijzijde – Stadsweg.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden