Inloopbijeenkomst over toekomst Westelijke Ringweg

Foto: Google Maps

De gemeente Groningen organiseert maandag 9 oktober een inloopbijeenkomst om mee te denken over de toekomst van de Westelijke Ringweg.

De hele ringweg van Groningen is na voltooiing van de ombouw van Ring Zuid medio 2022 vrij van verkeerslichten, behalve het noordelijk deel van de Ring West.

Met de verwachte verkeersgroei wordt de noodzaak om ook de Ring West aan te pakken steeds groter, meldt de gemeente.

De gemeente en de provincie willen nu al met omliggende wijkbewoners in gesprek over de aandachtspunten en kansen die de aanpak van de Ring West biedt voor de omliggende wijken. Er wordt gekeken naar alle ontwikkelingen in het hele gebied tussen de wijk Vinkhuizen en het Reitdiep.

Vragen waar de gemeente en provincie in geïntereseerd zijn

  • Wat mag volgens de bewoners niet worden vergeten bij de aanpak van de Ring West?
  • Welke aandachtspunten hebben de bewoners voor het verdere proces?
  • Welke kansen zien de bewoners voor hun omgeving bij de ombouw van de Ring West? Daarbij valt bijvoorbeeld te denken aan veilige loop- en fietsroutes, verbetering van de leefbaarheid en duurzaamheid.
  • Op welke wijze willen de bewoners bij de ontwikkeling worden betrokken?

Aanleiding

De bewoners krijgen informatie over de aanleiding van het project. Wat weten de provincie en gemeente al en wat nog niet en hoe ziet het vervolgproces eruit?

De provincie en gemeente staan nog aan het begin van de hele planvorming en er zijn dan ook nog geen ontwerpen of plannen. De bewoners kunnen tevens met de projectgroepleden in gesprek over hun idee├źn.

Tijd en locatie

De inloopbijeenkomst is maandag 9 oktober tussen 16.00 uur en 20.00 uur bij Baxbier, Friesestraatweg 201/2a in Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden