Aanmelding tweede Open Raad gemeenteraad geopend

Foto: De Redactie

Stadjers kunnen, net als vorig jaar bij de eerste editie, weer hun ideeën voor de eigen straat, buurt, wijk of de hele stad aandragen. In de Open Raad op zaterdag 4 november kunnen raadsleden die initiatieven adopteren om te kijken hoe ze kunnen worden gerealiseerd.

De eerste Open Raad was een experiment van de raad en was dusdanig geslaagd dat er nu een tweede editie komt.

Sociale koelkast

Sommige plannen uit de eerste Open Raad zijn al uitgevoerd of bijna gerealiseerd. Het idee voor communities om Groningers en statushouders met elkaar in contact te brengen was al snel een feit.

Andere initiatieven kosten wat meer tijd. Zoals een duurzame ‘windboom’ (molentjes in een kunstboom om energie op te wekken), een ‘sociale koelkast’ op straat (voor kliekjes tegen voedselverspilling) en een website waar je alle sport- en speelplekken in Groningen kunt vinden.

Op de kaart

“Voor de tweede Open Raad zoeken we opnieuw naar creatieve ideeën van Stadjers”, vertelt raadslid Diederik van der Meide. “Een creatief plan om de contacten tussen wijkbewoners te bevorderen”, noemt raadslid Glimina Chakor als voorbeeld. “Of een spannend idee om Groningen nog beter op de kaart te zetten”, suggereert raadslid Arjen Banach.

De bedenkers van de tien interessantste, zinvolste, origineelste of meest vernieuwende ideeën mogen die tijdens de Open Raad in het stadhuis op zaterdagmiddag 4 november toelichten.

Aanmeldingsformulier

Rechtstreeks aanmelden voor de Open Raad kan via het aanmeldingsformulier op gemeente.groningen.nl/openraad . Aanmelden kan tot uiterlijk dinsdag 24 oktober.

Bij de selectie wordt gelet op vernieuwing, originaliteit en haalbaarheid. Bij vragen kan contact worden opgenomen met de Griffie van de gemeenteraad [email protected] of 050-367 77 02.

Hapje en drankje

Stadjers kunnen de Open Raad op 4 november vanaf 15.00 uur op de publieke tribune van de raadzaal bijwonen. Thuis vanaf de bank kijken kan ook, want de Open raad wordt ook live op internet uitgezonden via groningen.raadsinformatie.nl.

Na de Open Raad kunnen Stadjers en raadsleden met een hapje en een drankje met elkaar verder praten over de geadopteerde plannen voor de Stad.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden