Groningse kinderburgemeester beëdigd

De eerste kinderburgemeester van Groningen, de elfjarige Javano, is woensdag 27 september beëdigd. Dit gebeurde tijdens de raadsvergadering op het stadhuis. Ook de loco-burgemeester Rosalyn is officieel aangesteld. De twee gaan het aankomende schooljaar volop aan de slag om de stem van kinderen in Groningen te laten horen.

Burgemeester Den Oudsten benadrukte naar de raad het belang van de stem van kinderen voor de stad. Niet enkel voor hun rol in de toekomst maar juist ook voor hun situatie nu.

Na de ondertekening van de oorkonde, kreeg Javano de ambtsketting omgehangen door burgemeester Den Oudsten. De nieuwe kinderburgemeester ging meteen van start door de raad te vertellen over zijn ambities op het gebied van meer sport en minder pesten.

Dat Javano nog niet officieel beëdigd was, betekent niet dat hij afgelopen zomer heeft stilgezeten. Zo heeft Javano meegeholpen bij de opening van het timmerdorp op het suikerunieterrein en heeft hij het kinderprogramma Rotor van Noorderzon afgesloten.

Volgende week donderdag 5 oktober is de eerste activiteit in zijn officiële rol. Dan zijn Javano en Rosalyn aanwezig bij de start van de Raad van Kinderen waar zij gezamenlijk voorzitter van zijn.

De kinderburgemeester is een voorstel van Student en Stad, 100% Groningen en GroenLinks. De gemeente wil kinderen stimuleren om na te denken en mee te praten over wat zij belangrijk vinden in de stad.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden