Eerste kinderburgemeester van Groningen Javano Zwiers wordt geïnstalleerd

Javano Zwiers.
Foto: Gemeente Groningen

Vandaag is een bijzondere dag, want Groningen krijgt er een tweede burgemeester bij. De elfjarige Javano Zwiers wordt als eerste kinderburgemeester van Groningen geïnstalleerd door burgemeester Peter den Oudsten tijdens de raadsvergadering van woensdag 27 september.

Javano Zwiers krijgt een echte kinderburgemeestersketting omgehangen.

De kinderburgemeester is een initiatief van de politieke partijen Student en Stad, 100% Groningen en GroenLinks in de gemeenteraad om kinderen een duidelijkere stem te geven en ze te stimuleren om na te denken en mee te praten over wat zij belangrijk vinden in de stad.

Javano Zwiers werd 18 mei dit jaar gekozen als kinderburgemeester en won de verkiezing met zijn slogan ‘Javano weet wat goed is voor elk kind‘. Rosalyn Martina (9) kreeg na Javano de meeste stemmen. Zij wordt woensdag als loco-burgemeester geïnstalleerd.

Rosalyn Martina.

Javano Zwiers is het hele schooljaar kinderburgemeester. Hij vergezelt burgemeester Peter den Oudsten en jeugdwethouder Mattias Gijsbertsen tijdens representatieve taken.

Armoede

Als kinderburgemeester zit Javano ook de Groningse Raad van Kinderen voor. Deze Raad van Kinderen wordt volgende week donderdag 5 oktober, geïnstalleerd. De kinderraad gaat zich bezighouden met het onderwerp ‘armoede’.

Lees ook: Javano eerste Groningse kinderburgemeester

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden