Openbare ‘expertmeeting’ gemeenteraad Groningen

Foto: De Redactie

De Groningse gemeenteraad houdt dinsdagavond een bijeenkomst over de arbeidsmarkt in Groningen. Hoe zorg je ervoor dat lager opgeleiden, mensen met een beperking en mensen die langer werkloos zijn niet buiten de boot vallen op de arbeidsmarkt in Groningen? Dat is het centrale thema op deze zogeheten openbare expertmeeting van de Groningse gemeenteraad.

Deze openbare bijeenkomst over de ‘inclusieve arbeidsmarkt’ begint om 19.30 uur in het stadhuis van Groningen. Geïnteresseerden kunnen erbij zijn of de expertmeeting online meeluisteren via www.groningen.raadsinformatie.nl.

Ontwikkelingen en gevolgen

De gemeenteraad houdt deze expertmeeting om een beeld te krijgen van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en de gevolgen voor mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt. De raadsleden willen weten hoe de problemen kunnen worden aangepakt. Aanleiding van de bijeenkomst zijn recente rapporten over de Groningse arbeidsmarkt, robotisering, scholing en zorg.

Eén van de rapporten is het advies ‘Het werkend alternatief voor Noord-Nederland’ van de Sociaal Economische Raad (SER) Noord-Nederland. Dit rapport gaat onder meer over het verdwijnen van veel banen op mbo 2 en 3 niveau en het belang van permanente om-, bij- en herscholing van lager en middelbaar opgeleiden.

Sprekers

Op de expertmeeting komt een aantal deskundigen aan het woord. De experts die aan het woord komen zijn Arjen Edzes, onderzoeker van de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen, Herman Bloupot en Henk ten Brinke van de Sociaal Economische Raad (SER) Noord-Nederland en Erik Oosterveld van het UWV.

Zij doen ook mee aan een paneldiscussie onder leiding van raadslid Wim Koks. Aan die discussie nemen ook Wilma Reitsma van Transcom en Wim Cnossen van de Onderwijsgroep Noord OGN deel.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden