Opening Fietspad Engelbert – Meerstad

Foto: Creative Commons / CC BY 4.0/ 3weg.nl

Wethouder Paul de Rook van Groningen opent zaterdag 6 juni om 16.00 uur het nieuwe fietspad tussen Engelbert en Meerstad.

De opening is tegenover de kerk in Engelbert aan de Engelberterweg 35. Het fietspad van Engelbert loopt via Meerstad en Klein Harkstede naar Ruischerbrg.

Dat meldt de gemeente Groningen.

Het naambord van het fietspad wordt ook bij de opening van het fietspad onthuld. Er was een prijsvraag uitgeschreven en kinderen van De Driebond hebben straatnamen bedacht en ingestuurd.

Het fietspad is er gekomen dankzij De ouderraad van basisschool De Driebond en belangenvereniging Meerdorpen (Middelbert, Engelbert, Euvelgunne en Roodehaan). Ze stelden een fietspad voor door de weilanden, tussen de Hoofdweg en de dorpskern van Engelbert. Zo kunnen leerlingen de Woldjerspoorweg en de Middelberterweg omzeilen en via de Hoofdweg naar Meerstad en Ruischerbrug rijden.

De kosten voor de aanleg van het fietspad zijn 200 duizend euro en vallen lager uit door de inzet van de bewoners en een scherpe offerte van de plaatselijke aannemer.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden