Groningen start met digitale nieuwsbrief per stadsdeel

Foto: De Redactie

De gemeente Groningen gaat met ingang van deze week inwoners per digitale nieuwsbrief informeren over wat er speelt in hun woonomgeving. Er gaan wekelijks vijf nieuwsbrieven verschijnen, één voor elk stadsdeel.

De eerste editie van Stadsnieuws West, Stadsnieuws Oost, Stadsnieuws Zuid, Stadsnieuws Oude Wijken en Stadsnieuws Centrum verschijnt vrijdag 8 september.

“Met digitale nieuwsbrieven stemmen we onze berichtgeving beter af op de Stadjers. Niemand is geïnteresseerd in rioleringswerkzaamheden aan de andere kant van de stad, je wilt weten wat er in je eigen omgeving speelt. E-mail is goedkoop en vrijwel iedereen heeft het,” aldus wethouder Roeland van der Schaaf.

Gerichte communicatie

Het gaat in principe om korte, zakelijke berichten waar wijkbewoners direct iets aan hebben, zoals wegwerkzaamheden, buurtinitiatieven, inspraakavonden, grote bouwprojecten, wijzigingen in de gemeentelijke dienstverlening, en nog veel meer. Veel berichten verwijzen door naar de gemeentelijke website.

De nieuwsbrieven komen tegemoet aan de vaak geuite vraag van burgers en raad om gerichte communicatie. Te vaak voelden burgers zich overvallen door ontwikkelingen in de stad, meldt de gemeente. De Stadsnieuws-edities moeten daar verandering in gaan brengen.

De gemeente blijft daarnaast andere communicatiekanalen inzetten, zoals Facebook, Twitter en de Stadsberichten in de Gezinsbode. Deze kanalen zijn ook belangrijk, bijvoorbeeld om specifieke doelgroepen te bereiken.

Aanmelden

Om de nieuwsbrieven te ontvangen moeten inwoners zichzelf aanmelden via de gemeentesite: www.gemeente.groningen.nl/nieuwsbrief.

Later dit jaar wordt een campagne gevoerd om zoveel mogelijk abonnees te werven. De gemeente hoopt op termijn zo’n 10 procent van de bevolking te bereiken via het e-mailkanaal. “In steden als Utrecht en Amsterdam lukt dat ook, dus waarom niet in Groningen”, aldus wethouder van der Schaaf.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden