Smart City concept Huawei in Groningen

Foto: Publiek Domein

De stad Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) hebben dinsdag 2 juni een overeenkomst getekend met het Chinese Huawei, een wereldspeler op het gebied van ICT-oplossingen.

Dat meldt de gemeente.

Smart City
Deze overeenkomst is de eerste grote stap voor de drie partijen om te kijken hoe Groningen nog meer Smart City kan worden. Groningen is de vierde stad in Nederland die een dergelijke overeenkomst met het bedrijf tekent. Eerder deden Amsterdam, Den Haag en Tilburg dat ook. Huawei heeft bij meer dan honderd steden in veertig landen en regio’s Smart City oplossingen ingevoerd.

Innovatie
Huawei ziet mogelijkheden om in de noordelijke regio, met Groningen als centrum en in samenwerking met het UMCG en de gemeente tot nieuwe en innovatieve oplossingen te komen. “Wij zijn erg blij om met Groningen en het UMCG als partners Smart City en met name Smart Health Care oplossingen te ontwikkelen,” aldus directeur Europa Leon He.

Slimmer
Samen met het UMCG worden samenwerkingsmogelijkheden onderzocht op het gebied van ICT-toepassingen in onderzoek, zorg en ziekenhuismanagement.  Met ICT wordt gekeken hoe het bestuur, de veiligheid in de stad, lokale energieopwekking, toerisme en onderwijs slimmer kunnen worden georganiseerd.

Mogelijkheden
Wethouder Van Keulen ziet de samenwerking met Huawei als bevestiging van Groningen als kennis- en innovatiestad: “Opnieuw is er een groot buitenlands ICT-bedrijf dat de vele mogelijkheden die onze stad biedt, onderkent.”

Koppositie
Folkert Kuipers van het UMCG denkt dat samenwerking met Huawei grote voordelen biedt: “We lopen in Groningen op een aantal terreinen nu al voorop. Die koppositie kunnen we met deze wereldspeler verder uitbouwen.”

De ondertekening van de overeenkomst gebeurde in de Amsterdam ArenA, tijdens de Huawei Smart City Summit, door wethouder Joost van Keulen, decaan/vice-voorzitter Folkert Kuipers van het UMCG en de heer Leon He, directeur Europa van Huawei Enterprise.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden