Vaccinatiedag op Groningen Airport Eelde

Foto: Novum

Zaterdag 30 mei kan iedereen, die op vakantie gaat op Groningen Airport Eelde terecht voor een vaccinatie of persoonlijk advies van de GGD.

De vaccinatiedag is van 10.00 tot 15.00 uur.

Dit geldt voor zowel mensen die dichtbij als ver weg op vakantie gaan. De drie noordelijke GGD’en organiseren deze dag. Uit de praktijk blijkt dat reizigers nog te vaak onvoldoende beschermd op reis gaan.

Inentingen
De GGD raadt ook vaccinaties aan voor bestemmingen op slechts enkele uren vliegen, zoals Turkije, Marokko, Roemenië, Kroatië en Egypte. Inentingen voor deze bestemmingen zijn niet altijd verplicht, maar worden wél sterk aanbevolen. Ook op betrekkelijk korte afstand van Nederland kunnen reizigers namelijk hepatitis A (geelzucht), difterie, tetanus en polio oplopen.

Meenemen
De reizigersadviseurs van de GGD zijn duidelijk herkenbaar en zijn in aankomst- en vertrekhal aanwezig. Ze vragen bezoekers om een geldig legitimatiebewijs, medicijn- en reisgegevens en eventuele vaccinatiebewijzen mee te nemen.

Meer informatie
Met vaccinatie en nuttige tips kunnen reizigers zorgeloos op vakantie en voorkomen ze dat ze één van deze ziektes mee terug nemen naar Nederland.

Meer informatie is te vinden op: www.ggd.groningen.nl/reisvaccinaties.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden