Zes sportclubs ontvangen subsidie

Foto: Publiek Domein

De gemeente Groningen heeft 65.000 euro subsidie toegekend aan zes sportverenigingen van uit cofinanciering.

De zes verenigingen dienden plannen in voor initiatieven waarbij ze zelf ook tenminste de helft van de kosten bijdragen, door bijvoorbeeld sponsoracties.

Renovatie en mobiele vlotten

Het grootste deel daarvan, 39.500 euro is bestemd voor de renovatie van de 4 velden van tennisvereniging Van Starckenborg. De roeiverenigingen Aegir en Gyas krijgen respectievelijk 4.275 en 3.000 euro voor de aanschaf en vervanging van mobiele vlotten.

Nieuw scorebord met schotklok

Voor basketbalvereniging BVG komt de aanschaf van een nieuw scorebord met schotklok een stap dichterbij met een bijdrage van 5.000 euro.

Aanleg waterleiding en upgrade kantine De Brug

De beachvolleybalclub krijgt 3.750 euro voor de aanleg van een waterleiding naar de velden bij de Coendersborg. Een bedrag van 10.000 euro is maximaal beschikbaar voor de upgrade van de kantine van sporthal De Brug, mits de gebruikers daar gezamenlijk ook een zelfde bedrag bijleggen.

Cofinanciering

De gemeenteraad heeft eind vorig jaar ingestemd met de mogelijkheid voor cofinanciering. Dat geeft clubs meer vrijheid en is een stimulans om sneller eigen initiatieven te ontplooien. De Adviescommissie voor de Sport toetst en beoordeelt de aanvragen.

Aanmelden

Met de toekenning van deze zes subsidies is nog niet het hele budget voor 2017 gebruikt. Verenigingen die goede initiatieven hebben, waarbij ze zelf ook bijdragen, kunnen zich nog melden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden