Gemeente Groningen bereikbaar met 1 telefoonnummer

Vandaag start de gemeente een communicatiecampagne over het nieuwe telefoonnummer 14 050. Dit is hét centrale telefoonnummer van en voor alle vragen aan de gemeente. Met 14 050 wil de gemeente de telefonische dienstverlening verder verbeteren.

De gemeente zorgt met 14 050 dat de burger de gemeente bereikt met 1 gemakkelijk te onthouden telefoonnummer en meestal meteen antwoord krijgt op de vraag.

Landelijk
De gemeente sluit hierbij aan bij het initiatief van de Rijksoverheid om alle gemeenten één herkenbaar landelijk 14+ (kengetal) toe te kennen om de bereikbaarheid te verbeteren. Zo heeft de gemeente Amsterdam bijvoorbeeld 14 020 en Winsum 14 0595.

Beantwoording
Veel bestaande publieksnummers zijn al gebundeld onder 14 050. De ervaringen zijn goed. Het Klant Contact Centrum van de gemeente heeft goed geïnformeerde en opgeleide telefonisten die de meestgestelde vragen direct kunnen beantwoorden. De medewerkers handelen de meeste vragen (60%) direct af. Het streven is om 80% van alle vragen meteen te beantwoorden. Uit onderzoek blijkt overigens dat bellers de gemeente nu al het cijfer 7.3 geven voor de telefonische dienstverlening.

Website centraal
De website van de gemeente.groningen.nl is en blijft de eerste informatiebron voor de meeste vragen aan de gemeente en om digitaal afspraken te maken. Maar de gemeente wil ook telefonisch goed bereikbaar zijn voor persoonlijk contact met de inwoners van de stad.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen