Jongerenproject in de Korrewegwijk

Foto: Google Maps/ Streetview

De Jumbo aan de Beren in de Korrewegwijk start samen met de gemeente Groningen een project voor jongeren. De bedoeling is dat jongeren uit gezinnen met een smalle beurs gaan solliciteren naar een bijbaan.

Supermarkt Jumbo Beren wil deze jongeren van 16 en 17 jaar graag werkervaring geven door een bijbaan aan te bieden, waardoor ze hun eigen geld verdienen en ze gelijk praktische ervaring opdoen.

Jan Rona, manager van Jumbo Beren: ‘Ik zoek juist jongeren in de leeftijd van 16/17 jaar voor een bijbaan, maar deze groep solliciteert bijna niet.’ De gemeente Groningen en Jumbo Beren gaan hierom samenwerken. Wethouder Jeugd Mattias Gijsbertsen heeft goede verwachtingen van het project: ‘Ik denk dat Jumbo Beren deze jongeren mooi over de streep kan trekken om ze te laten solliciteren. Het is een prachtige kans die ze hopelijk pakken.’

Masterclasses
De eerste 17 jongeren gaan vier masterclasses volgen waarin zij leren hoe ze met weinig inkomen, hun talenten optimaal kunnen ontwikkelen. Iedere masterclass begint met een Groningse ondernemer die vertelt hoe zijn of haar eerste bijbaan heeft bijgedragen aan het ontwikkelen van een levenslange discipline die onmisbaar is voor een succesvolle carrière.

Ambassadeursteam
De jongeren die worden aangenomen bij Jumbo Beren vormen een team van ‘Niet zeuren maar doen’-ambassadeurs. Zij gaan in hun eigen wijk, op scholen en in buurthuizen jongeren aanspreken om te solliciteren naar een bijbaan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden