Nieuwe speelplek bij Beren in Ebbingekwartier geopend

Foto: Gemeente Groningen

Bij winkelcentrum Beren in het Ebbingekwartier is een nieuwe groene speelplek gekomen.

Woensdag 7 Juni nam wethouder Joost van Keulen samen met enkele kinderen uit de buurt de nieuwe speelplek in gebruik. Samen hebben ze op de plek van het gedempte vijver een sculptuur onthuld.

Omdat de vijver niet goed functioneerde, heeft de gemeente deze gedempt. In overleg met omwonenden is besloten om hier een speelplek voor jonge kinderen van te maken. In het Ebbingekwartier zijn steeds meer jonge gezinnen komen wonen. Zij misten een speelplek voor jonge kinderen.

Waterkwaliteit

Sinds 2013 stond de vijver bij het winkel centrum Beren leeg. De vijver was de waterverbinding tussen het Oosterhamrikkanaal en het Noorderplantsoen. Met deze waterverbinding werd de waterkwaliteit verbeterd zodat er nu bij het stadsstrand gezwommen kan worden in het kanaal. Maar het water in de vijver stroomde te langzaam, waardoor het water steeds troebel werd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden