Opening Wonen in Stadshart

Foto: Gemeente Groningen

Maandag 22 mei openen Rijksbouwmeester Floris Alkemade en wethouder Roeland van der Schaaf de tentoonstelling ‘WONEN IN STADSHART’ in de centrale hal van het Gedempte Zuiderdiep in Groningen.

Wonen in Stadshart

Deze tentoonstelling toont 14 architectonische en stedenbouwkundige studies naar woonvormen in de binnenstad voor andere doelgroepen dan jongeren en studenten. Ook bijvoorbeeld ouderen en gezinnen tonen steeds meer interesse in het wonen in de binnenstad.

De gemeente Groningen heeft architecten en ontwikkelaars uitgedaagd om voor deze groepen met vernieuwende woonconcepten te komen, passend in het Groningse stadshart. Wonen in Stadshart wordt ondersteund door aanjager en inspirator Edwin Oostmeijer, projectontwikkelaar in Amsterdam.

Rijk aan Ontwerpkracht

De tentoonstelling Wonen in Stadshart wordt geflankeerd door Rijk aan Ontwerpkracht, 25 jaar Nederlands Architectuurbeleid. Deze tentoonstelling is samengesteld door het Atelier Rijksbouwmeester en laat een groot aantal plannen zien die zijn voortgekomen uit het stimuleringsbeleid en het opdrachtgeverschap van het Rijk.

Ook is er ruim aandacht voor jong talent, internationalisering en ontwikkelingen in het architectuuronderwijs.

Link

Bijzonder is de link met Groningen. De eerste Groninger architectuurmanifestaties (What a Wonderful World, Stadsmarkeringen) hebben het nationale architectuurbeleid beïnvloed.

Binnenstad 050 – Ruimte voor Jou

Wonen in Stadshart is onderdeel van Binnenstad 050 – Ruimte voor Jou en toont plannen van:

Marcel Lok_Architect/ DAAD Architecten/ De Zwarte Hond/ Henckel & Zahir Architects/ Korth Tielens Architecten/ Monadnock/ Specht architectuur en stedenbouw/ Studio Nauta/ Hans van der Heijden Architect/ Urhahn stedenbouw en strategie/ Studo Donna van Milligen Bielke/ Klaas Smedema architect/ Zofa Architecten/ Onix NL/ Must.

De tentoonstelling wordt om 18.00 uur geopend aan het Gedempte Zuiderdiep 98.

Meer informatie op www.woneninstadshart.nl

Wonen in Stadshart en Rijk aan Ontwerpkracht zijn van dinsdag 23 mei tot en met dinsdag 4 juli op werkdagen te bezoeken tussen 09.00 uur en 17.00 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden