Kardingerheuvel zwerfafvalvrij maken

Foto: Google Maps

Een groep vrijwilligers gaat zaterdag 13 mei de Kardingerheuvel opruimen, onder leiding van MilieuSteward Kars Ottens. De ‘berg’ van 30 meter is een van de twaalf heuvels, die meedoen aan de landelijke actie “12 summits”.

De hoogste plekken van de twaalf provincies worden in dit weekend schoongemaakt. Zowel in Nederland als in de rest van Europa worden er onder de noemer van Let’s Clean Up Europe talloze schoonmaakacties georganiseerd. In Nederland neemt Recycle Valley, samen met NederlandSchoon, het initiatief tot het opschonen van de twaalf heuveltoppen. Het is in de bergsport goed gebruik om de afdaling met een vuilniszak in de hand te bedwingen en de berg daarbij zo schoon mogelijk achter te laten.

12 summits

Het opruimen van de 12 hoogste plekken van elke provincie is bedacht door Recycle Valley. Een zwerfafvalproject opgezet door de Amsterdamse vuilnisman Arnout Schaap. Recycle Valley is al drie jaar supporter van schoon. Het 12 Summits-project is een van de bewustwordingsprogramma’s van Recycle Valley.

Oproep

Wie mee wil helpen de Kardingerheuvel zwerfafvalvrij te maken, is welkom van 10.00 uur tot 12.00 uur. De start is bij Sportcentrum Kardinge, Kardingerplein 1 in Groningen. Het duurt van 10.00-12.00 uur.

MilieuSteward

De MilieuSteward is in 2008 door de gemeente bedacht. De bedoeling is dat de Stewards zorgen dat kinderen bewuster worden van het gevaar van zwerfafval.”De MilieuStewards gaan met lessen langs basisscholen. Voor iedere klas hebben ze een programma. We proberen heel beeldend te vertellen wat er gebeurt wanneer mensen een blikje, flesje of ander afval in de natuur gooien. Met opgezette dieren laten we de gevolgen zien. We proberen daarmee de kinderen op een ander spoor te brengen,” aldus Kars Ottens.

Ook op de Kardingerheuvel wordt voorlichting gegeven en worden kinderen en hun ouders aangespoord om hun leefomgeving zwerfafvalvrij te maken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden