Fietstunnel toch mogelijk bij Papiermolen

Foto: Gemeente Groningen

De kans is groot dat het mogelijk is een fietstunnel aan te leggen onder de Zuidelijke Ringweg bij de Papiermolen, in plaats van de geplande voetgangersbrug over de ringweg. De mogelijkheid ontstaat doordat de Maaslaan iets wordt verlaagd.

Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van omwonenden en de gemeente in vervulling.

Het plan voor de fietstunnel is een van de resultaten van de vraag aan de aannemer Combinatie Herepoort om met innovatieve ideeën te komen.

In het geldende Tracébesluit moet de huidige fietstunnel in het verlengde van de Merwedestraat verdwijnen, omdat de realisatie van een alternatieve tunnel op een acceptabele en veilige manier op basis van de tot nu toe beschikbare informatie en uitgangspunten niet mogelijk was.

Financiering door gemeente

De gemeente betaalt de investeringskosten van 3,25 miljoen euro, onder voorbehoud van instemming door de raad. Daarnaast vraagt het college van B&W € 750.000 aan de raad om de aantrekkelijkheid en sociale veiligheid van de fietstunnel verder te vergroten. Voor realisatie van de fietstunnel is een wijziging van het Tracébesluit nodig.

Een ander voorstel van Herepoort dat wordt uitgevoerd is een verbeterde vormgeving van vijf viaducten: Concourslaan, Noord-Willemskanaal, Brailleweg, Paterswoldseweg en Europaplein.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden