Groninger delegatie bezoekt zusterstad Tianjin

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Netopyr-e

Burgemeester Peter den Oudsten brengt deze week samen met een delegatie een officieel bezoek van enkele dagen aan de Chinese zusterstad Tianjin. De burgemeester staat aan het hoofd van een delegatie van dertig personen, afkomstig van het UMCG, de Hanzehogeschool, bedrijfsleven en de gemeente Groningen.

‘Groningen Office’

Hoogtepunt van de reis van de Groningers vormt de komende vestiging van een permanente vertegenwoordiging van Groningen in Tianjin. Vanuit dit Groningen Office worden straks de belangen van Groningen – UMCG, Hanzehogeschool, ondernemers en gemeente – behartigd.

Health Campus

Een ander hoogtepunt betreft de opening van de Health Campus in Wuqing, een voorstad van Tianjin, die donderdagmiddag 20 april plaatsvond. De Hanzehogeschool werkt daarbij samen met de Tianjin University of Traditional Chinese Medicine. De Hanzehogeschool levert onder meer een onderzoeker en onderwijs op het gebied van revalidatie en fysiotherapie.

Op het Health Campus wordt onderzoek gedaan, vindt productontwikkeling plaats en zijn er opleidingen op het gebied van Health, gezonde voeding, fysiotherapie en revalidatietherapie.

Het Groninger bedrijf Lode levert de apparatuur op het gebied van ergotherapie.

Inauguratie van mevrouw doctor Frederiec Withaar

Bijzondere vermelding verdient de inauguratie van mevrouw doctor Frederiec Withaar – directeur van het Orthopedagogisch Centrum Regio Noord (OCRN) – als visiting professor aan de Tianjin University of Traditional Chinese Medicine.

De universiteit werkt op het gebied van de gezondheidszorg nauw samen met het UMCG en wordt er gezamenlijk onderzoek gedaan. Daarnaast geeft het UMCG na- en bijscholing aan artsen in China.

Vriendschapsband met Tianjin

Groningen heeft sinds 1985 een vriendschapsband met Tianjin. Groningen is daarmee de oudste zusterstad van Tianjin. De vriendschapsband is de laatste jaren verstevigd doordat zowel het UMCG als de Hanzehogeschool actief zijn geworden in Tianjin.

De stad Tianjin ligt ten zuiden van Beijing, heeft meer dan vijftien miljoen inwoners (2015) en is een van de vijf nationale centrale steden in China.

Het werkbezoek van de Groninger delegatie vindt plaats van dinsdag 18 april tot zaterdag 22 april.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden