Vorming Noordelijk Belastingkantoor kansrijk

Foto: Google Maps

De vorming van één Noordelijk Belastingkantoor is kansrijk, blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Berenschot/ANG.

In het Noordelijk Belastingkantoor zouden de gemeentelijke afdeling Belastingen en Hefpunt, het belastingkantoor van de drie noordelijke waterschappen, opgaan.

Dat meldt de gemeente.

Kostenbesparend
Zowel voor de gemeente als de andere deelnemende partijen zijn de kosten lager. Volgens wethouder Ton Schroor: “Zo scheelt het geld wanneer het Noordelijk Belastingkantoor één belastingaanslag kan sturen in plaats van meerdere aanslagen door verschillende instanties”.

Ook blijkt uit het onderzoek dat  er 1,5 miljoen euro per jaar bespaard kan worden, vooral op ICT en personeel. Wel is er een eenmalige gezamenlijke investering van 5,8 miljoen euro nodig.

Op dit moment int Hefpunt nu de de waterschapsbelastingen voor Waterschap Noorderzijlvest, Waterschap Hunze en Aa en Wetterskip Fryslan. Daarnaast bedient de  gemeente Groningen naast de eigen inwoners eveneens de gemeenten Delfzijl, Appingedam, Loppersum en Ten Boer. Het plan is om de organisatie zo flexibel te maken, zodat andere gemeenten uit Noord-Nederland kunnen aansluiten.

Vervolgonderzoek
Eerst volgt een verdiepingsonderzoek en dan wordt er een definitief besluit genomen over de oprichting van het Noordelijk Belastingkantoor na de zomer.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen