Actualiteitendebat over afspraken verhuurders en juridische adviseurs

Foto: Jan Buurma

De raadsfracties van SP, Student en Stad en PvdA hebben actualiteitendebat aangevraagd over afspraken tussen verhuurders en juridische adviseurs om geen zaken tegen verhuurders aan te spannen.

De aanleiding van het debat is de berichtgeving door RTV Noord, waarin gemeld werd dat verhuurders geld betalen aan juridische adviseurs zodat zij huurders met klachten over deze verhuurders niet mogen bijstaan. De fracties van SP, Student en Stad en PvdA zeggen geschokt te zijn over deze handelswijze en willen dit zo snel mogelijk stoppen, verbieden of onmogelijk maken.

Bijdrage en steun

De drie fracties gaan tijdens het debat woonwethouder Roeland van der Schaaf vragen stellen. De fracties willen weten of de gemeente een bijdrage kan leveren aan het stoppen van deze handelswijze. Daarnaast vragen ze hoe de gemeente huurders kan steunen die met deze handelswijze van verhuurders en juridische adviesbureaus te maken krijgen.

Volgens de aanvragers van het debat betalen verhuurders de juridische adviesbureaus alleen als zij weten dat zij ongewenst verhuurgedrag vertonen.

Live te volgen

Het debat vindt woensdag 12 april om 16.00 uur plaats in de nieuwe raadzaal van het stadhuis en is vrij toegankelijk. De vergadering is ook live online te volgen via www.groningen.nl/gemeenteraad.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden