Koninklijk onderscheiding voor mevrouw Scholtens-Dussel

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Robert Prummel

Mevrouw Derkje Scholtens-Dussel (roepnaam Dea) is maandag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De Koninklijke onderscheiding werd maandagavond uitgereikt door loco-burgemeester Ton Schroor Wijkcentrum ‘De Schakel’ in Groningen.

Mevrouw Scholtens is onderscheiden vanwege haar inzet gedurende ruim 24 jaar op vrijwillige basis als lid en bestuurslid van Wijkcentrum De Schakel. Het wijkcentrum voorziet in een duidelijke behoefte op het gebied van sociaal-culturele activiteiten voor de wijken Oosterhoogebrug en Ulgersmaborg in de stad Groningen.

Mevrouw Scholtens maakt sinds 1993 deel uit van het bestuur. Gestart als bestuurslid en sinds 1999 tot op heden als secretaris.

Vanuit het bestuur is mevrouw Scholtens ook vertegenwoordigd in de activiteiten-commissie ‘SchakelSpektakel’, welke zorgt voor de sociaal-culturele activiteiten in de genoemde wijken.

Vrijwilliger

Naast haar inzet voor De Schakel is mevrouw Scholtens ook vrijwilligster voor andere organisaties.

Van 1993 tot in 2005, toen de vereniging werd opgeheven, was zij voorzitter van toneelvereniging Concordia. Van 1995 tot 2006 was mevrouw Scholtens coördinator en collectant voor KWF Kankerbestrijding in de wijken Oosterhoogebrug en Ulgersmaborg. En gedurende de periode van 2000 tot 2016 droeg zij, naast haar gezin, als mantelzorger zorg voor zowel een buurman als ook voor een familielid.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden