Verbuurzamingsproject in de Oosterpoort

Foto: Publiek Domein

In de Oosterpoort start op 30 maart het ‘Verbuurzamingsproject’. Samen met bewoners van de Frederikstraat en de Jacobstraat gaat de gemeente aan de slag om het elektriciteitsverbruik te verminderen.

Met tijdelijke graffiti wordt het verbruik van de woningen op straat weergegeven om op die manier de huishoudens bewust te maken van hun energieconsumptie en te laten zien wat voor effect het gedrag in huis heeft op het milieu en de eigen bankrekening.

Verbuurzamingsproject

Het ‘Verbuurzamingsproject’ laat in twee weken tijd concreet het verminderen van elektriciteitsconsumptie zien. Een grote lijn op de straat geeft het gemiddelde verbruik weer.

Bewoners krijgen vervolgens allerlei tips & trucs om hun verbruik te verlagen. Iedere vierentwintig uur worden de meterstanden opgemeten en die standen vormen een zichtbare stip op straat die zich tegen de gemiddelde lijn afzet. Door iedere dag een nieuwe stip te zetten wordt het effect van de besparing zichtbaar gemaakt.

Energiemarkt

Wethouder duurzaamheid Mattias Gijsbertsen onthult op 13 april, tijdens een energiemarkt, welke straat zich de zuinigste straat van de Oosterpoort mag noemen en welk huishouden uiteindelijk het meest heeft weten te besparen. Lokale energiepartijen zoals Buurkracht, Groningen Woont SLIM en Grunneger Power zijn aanwezig om advies te geven en de bewoners te voorzien van meer informatie.

De stad Groningen wil in 2035 energieneutraal zijn. Bewustzijn van consumptiegedrag en effect van dit gedrag op het milieu is daar een belangrijk onderdeel van.

Het ‘Verbuurzamingsproject’ is een initiatief van het Urban Gro Lab en wordt uitgevoerd in samenwerking met SAMEEN.

Meer informatie is te vinden op de site: www.urbangrolab.nl/het-verbuurzamingsproject

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen