Wijkinformatiemarkt: Campagne ‘Lang zult u wonen’

Foto: Google Maps

Donderdag 16 maart wordt de vijfde wijkinformatiemarkt georganiseerd in het kader van de campagne ‘Lang zult u wonen’ bij Mennoos Kookerij in het Menno Lutterhuis in Groningen.

De meerjarige campagne ‘Lang zult u wonen’ is erop gericht om ouderen zo lang mogelijk veilig en comfortabel in hun eigen huis te laten wonen. De aanpak is gebaseerd op positieve ervaringen in andere gemeenten.

Langer zelfstandig

Veel ouderen in Groningen zijn tevreden met hun woning en hun woonomgeving. Daardoor blijven ouderen gemiddeld langer zelfstandig wonen. In de praktijk wachten de meesten echter onnodig lang met het ‘levensloopbestendig’ maken van hun huis. De gemeente Groningen is daarom gestart met de campagne Lang zult u wonen.

Wijkinformatiemarkten

De markt in het Menno Lutterhuis bij Mennoos Kookerij aan de Paterswoldseweg is de vijfde in een reeks van 11 wijkinformatiemarken in de gemeente Groningen, georganiseerd door WIJ Corpus den Hoorn.

Levensloopbestendig

Ouderen worden op deze markt ge├»nformeerd door adviseurs van ‘Lang zult u wonen’ en het WIJ-team hoe zij hun huis veiliger, comfortabeler en levensloopbestendig kunnen maken.

Lokale bedrijven zoals de installateur, de aannemer en leveranciers demonstreren producten en bezoekers kunnen deze uitproberen. Van post-opvangbakje tot inloopdouche, alles wat er mogelijk is zelfs op het gebied van huisautomatisering wordt getoond.

Bovendien is er aandacht voor het wonen met (beginnende) dementie en worden er workshops gegeven.

Gratis advies aan huis

Naast de wijkinformatiemarkten gaat de gemeente ook met informatie en persoonlijk advies huiseigenaren stimuleren hun woning zodanig aan te passen dat ze er lang kunnen blijven wonen.

Via de website langzultuwonen.nl/groningen kan hiervoor een afspraak worden gemaakt met een adviseur van Lang zult u wonen voor een gratis advies aan huis.

De wijkinformatiemarkt bij Mennoos Kookerij, Paterswoldseweg 267 duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden